HUMAN HOST BODY (SLO), DEVASTATED (SLO) @ UNDERGROUND CLUB, TUZLA

Drugi po redu OCCUPY TUZLA događaj,ista meta,isto odstojanje!

U jeku sveopšteg nezadovoljstva običnog radnog čovjeka te globalnog narušavanja integriteta ličnosti u okvirima radničke i srednje klase u izumiranju, trend pobune širi se planetom i izvodi ljude na ulice kako bi iskazali svoje neslaganje sa politikama korumpiranih vlada zemalja iza kojih stoje multinacionalne korporacije,interesi uskog broja sebičnih ljudi kako na globalnom,tako i na državnom a pogotovo lokalnom nivou.
Ovog aprila, prijatelji okupljeni oko benda Hobson’s Choice organizuju okupljanje koje je tiho zaobišlo naš uspavani grad,te u okviru druženja sa drugarima sa prostora ex-Yu žele da skrenu pažnju na probleme lokalne zajednice koja se teško nosi sa bremenom izazova koje nosi novo vrijeme: nezaposlenošću,loše reformisanim obrazovanjem,korupcijom na svim nivoima vlasti,socijalnim previranjima kao i klasnom razlikom koja ne poznaje nacionalne i religijske podjele.
Osjećaj neprevde nikada nije bio snažniji,vrijeme da iskažemo naše nezadovoljstvo uključujući se u proteste širom zemlje nikada nije bilo pogodnije.

HUMAN HOST BODY
sludge/hardcore/crust
http://pandabanda.bandcamp.com/album/tape
http://www.myspace.com/humanhostbody

Human Host Body je slovenački sastav koji po prvi put dolazi u Tuzlu. Bend svira miks sludge-a i panka sa angažovanim anarhističkim tekstovima.

DEVASTATED
metal/punk
http://devastated.bandcamp.com/

Devastated je crust sastav iz Ilirske Gorice (Slo) koji prošle godine izdaje demo sa 5 pjesama koji je dostupan za free download na njihovoj bendcamp stranici. U Tuzlu takodje dolaze po prvi put.

TUZLA – UNDERGROUND CLUB – 06.MAJ.2012. – 21h – ULAZ: 5KM (3+2 konzumacija)

Zbog malog kapaciteta kluba i loše ventilacije, organizator događaja vas moli da ne pušite u prostoru predviđenom za svirku kako bi poboljšali ugođaj svim posjetiocima,te da za tu svrhu iskoristite terasu Underground kluba.
Veliko hvala.

Leave a comment