RETROSPEKTIVA: Top 5 izdanja – 2013.

decembar je. približilo se doba kolača, kiselog kupusa i licemjernog čestitanja praznika kojima se naviše raduje gazda binga. oni koji su bili dobri dobiće još jednu bespotrebnu stvar koju će vjerovatno iskoristiti jednom. da vam odmah kažem, to nije slučaj kod mene. ja sam skroman. ove godine gledao sam sjajne bendove i družio se sa najboljim ljudima na svijetu. praznici su trajali čitave godine. e sad, ne znam zašto sam vam ovo ispričao, ali barem ne može nikome da škodi. a ako ne škodi, onda koristi™. tema današnje emisije je retrospektiva izdanja u 2013. iako sam prošle godine napravio dobar referat, iz neobjašnjivih razloga propustio sam da kliknem “publish”, ali to neće biti slučaj ovog decembra. ove godine bilo je veoma napeto ali ću izdvojiti  5 albuma koji su na neki svoj čudnovat™ način obilježili 2013. u republici zimbatwi.

5. Nails – Abandon All Life
(southern lord records)

cover85

ukoliko prvi put čujete za ovaj bend a tvrdite da poznajete trenutnu andegraund scenu, znači da ste pogrešno skrenuli kod albukerikija. nailsima je ovo treće i najbolje izdanja do sada. u pitanju je muzika od koje će vam se na prvo slušanje smežurati lice a roditelji doživiti nervni slom. kada kliknete  vjerovatno vam ništa vam neće biti jasno ali tako treba da bude. vjerujte mi. album traje 17 minuta što je taman dovoljno da biciklom završite na drugom kraju grada. doza agresije koja izlazi sa ovog izdanja ravna je američkom uvođenju demokratije na bliskom istoku a ukoliko vam ne pozli nakon svih 10 numera znači da ste moj prijatelj.

_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________

4. Oathbreaker – Eros|Anteros
(deathwish inc.)

oathbreaker_cover-RGB__78371_zoom

plašite se mraka? eros|anteros u tom slučaju definitivno nije za vas. ovaj masterpis iskovan je u belgiji a svoj pečat na njega su stavili zli ljudi iz deathwish inc.a. ukoliko pratite rad oathbreakera ovaj album za vas neće biti iznenađenje jer je na neki čudnovat™ način ovo upravo logičan slijed nakon odličnog “maelstrom-a” koji je izašao 2011. ono u što jedino nisam siguran je da li bend zvuči bolje uživo ili na snimku. sjajna svirka na ovogodišnjem fluff festu totalno me zbuni.

_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________

3. Rotting Out – The Wrong Way  
(6131 records)

rotting-out-the-wrong-way

ukoliko volite ili ste nekada bili zaljubljenik u cali scenu, suicidal tendencies ili  pennywise, the wrong way je album za vas: hardkorpanktreš za uganuti nogu na skejtu ili provozati bajk oko 23h. album će vas fino provozati kroz nepunih pola sata svirke a siguran sam da ćete nakon toga kliknuti ripit makar još jednom. sve je fino isproducirano i ne previše ispeglano kako to danas obično biva (naš ono kad na disku piše produced by zeuss..e ne tako). ukoliko imate bend, ovo je album koji se sluša na putu.

_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________

2. Harm’s Way – Blinded EP
(deathwish inc.)

Blinded

blinded ep je anihilacija sveg živog i mrtvog, poništavanje nauke i naučnih dostignuća, ukidanje stipendije zlatnim studentima. ukoliko vjerujete u boga, blinded ep nije za vas! ovo prebrutalno izdanje je nastavak totalne dominacije petorke iz čikaga. bulsi su harali ’90tih, harm’s way-u jedino fali džordan! ako mene pitate, ovi ludaci su objasnili kako se svira brutalna muzika: kakav brejk kakve pičke materine, marš u prvi razred na solfeđo! nakon albuma “isolation” stvarno je bilo teško očekivati da se nešto slično ponovi ali džejms i drugari su nas razbucali. vrijedno je spomenuti i da je artwork za ep radio neponovljivi j.bannan iz converga koji je između ostalo do sada dizajnirao za rise and fall, killing the dream itd. neću slagati ako kažem da mi je ovaj disk omiljeni komad plastike kupljen ove godine. pogotovo ne nakon svirke koju sam gledao ljetos. dajte mi zid da prođem kroz njega!!

_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________

1. Incendiary – Cost Of Living
(closed casket activities)

Incendiary_CostOfLiving

cost of living je najbolje izdanje u 2013. po svim parametrima! vrlo je moguće da mnogi nisu čuli za njujorški incendiary, ali to je već vaša sramota. album broji 10 izvanrednih numera u ’90s maniru koje ispisuju prvačiće iz škole. istina je da nema nekih naročitih dodirnih tačaka sa tipičnim nyhc zvukom a još manje sa porukom svima poznatih nyhc predstavnika. otuda i tekstovi kritičkog karaktera sjajno uklopljeni u 26minuta zajebane svirke. bend je i ranije dosta radio, 2009. su izdali prvi album pod nazivom “crusade”, imaju i tri split izdanja i jedan 7″ ali su sa ovim albumom apsolutno poharali! fakat je da bend zaslužuje puno više hajpa, pogotovo u evropi, a iskreno se nadam da će se uskoro otisnuti preko bare. ukoliko ste onomad slušali mother of mercy ovaj album će vas oduvati!
INCENDIARY FTW!

2 Responses to “RETROSPEKTIVA: Top 5 izdanja – 2013.”

 1. boyan kidtilldeath Says:

  super lista i mjuz…
  ovo je isto bilo fino u trinajstici
  Not Afraid – Promo Tape 2013
  Caught in a Crowd – The Fight
  Soul Search – Nothing But A Nightmare
  Turnstile – Step 2 Rhythm

  • jašta! da ne zaboravimo i
   Twitching Tongues – In Love There Is No Law
   i notorijs Mongolife od Mongoloida ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: